пʼятницю, 28 лютого 2020 р.

Година історичної правди " У вінок пам'яті Героїв Крут"

29 січня - День пам'яті Героїв Крут. Наша бібліотека щороку вшановує цих героїв, борців за волю, полеглих під залізничною станцією Крути. Ця битва стала символом героїзму та відданості Українській державі й національній ідеї,  а дата 29 січня 1918 року - днем національної трагедії.
 З метою виховання почуття поваги до тих, хто заради незалежності України віддає своє життя, у бібліотеці було проведено годину історичної правди "У вінок пам'яті Героїв Крут .
Зав. бібліотекою розповіла юнакам про трагічні події далекого 1918 року і наголосила, що бій під Крутами - це героїчна і трагічна подія, яка  знаменувала початок нової епохи національного пробудження українців, усвідомлення нашого права жити на власній землі та святого обов'язку - боронити її. 
І ця жертовна любов зародилась в серцях молодих людей,  найкращих представників українського студентства. 300 молодих патріотів -  студентів Київського університету Святого Володимира та учнів Кирило- Мефодіївського братства, полягли у нерівному бою з більшовицькими військами. Вони стали прикладом для сучасної молоді. 

До цієї дати було переглянуто відеофільм "Крути 1918 року".
А також користувачі мали можливість переглянути матеріали, які були викладені на книжковій виставці "Навіки молоді - герої Крут".
 Факел героїзму запалений студентами 29 січня 1918 року під Крутами і далі горить і буде горіти в серцях майбутніх поколінь.

Немає коментарів:

Дописати коментар