пʼятницю, 28 лютого 2020 р.

Година інформації "Безпечний Інтернет та правила роботи в ньому"

У 2004 році в Європі започаткували відзначати Міжнародний день безпечного Інтернету другого вівторка лютого. Цього року він припав на 11 лютого і проходить під гаслом "Разом для найкращого Інтернету".

 Головне завдання цього дня зробити Інтернет безпечним для користувачів, а особливо наймолодших. 
Бібліотекар ознайомила користувачів з правилами користування інтернетом і дала корисні поради щодо безпечного використання його,  адже за порівняно короткий час користування комп'ютером уже виявлено чимало чинників його негативного впливу на здоров'я для людини. Особливо це стосується дітей, психіка яких вразливі ша, ніж у дорослих.
 Сьогодні електронною павутиною користується кожен 5 українець.  Розвиток сучасної глобальної мережі Інтернет дав поштовх у розвитку різного виду страхів для дітей та їхніх батьків.  Дорослі, не завжди маючи досвід спілкування у мережі, стривожені доступом своїх дітей до цієї темної та страшної мережі. Ніхто не заперечує, що тепер Інтернет відіграє важливу роль у житті людей. Просто вражає, скільки часу у нас він забирає.
 На завершення бібліотекар ще раз наголосила на основні правила безпечної роботи в Інтернеті і надіється, що користувачі отримали нові знання, щодо безпеки в мережі і зможуть уберегти себе від небезпек глобальних мереж. Адже обізнаний - значить озброєний.

 З користувачами було переглянуто відеоролики "Безпечний інтернет .Корисні підказки", скрайбінг- відеоролик "Трагедія нашого часу".
 Пам'ятаймо, що безпечний інтернет  - контрольований вами інтернет.

Немає коментарів:

Дописати коментар