пʼятницю, 28 лютого 2020 р.

Година державності "Україна: Соборна, Вільна, Сильна"


22 січня Україна святкує день Соборності. Саме цього числа 101 рік тому, 1919 року відбулася ключова для сучасної України подія на шляху до єдності і незалежності держави -  проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки (ЗУНР).
Під час заходу користувачі дізнались про становлення і розвиток українського національного державотворення, про Акт Злуки, який був глибоко історично вмотивований і спирався на споконвічну мрію українського народу про незалежну  соборну, національну державу . Користувачі старшого віку поділилися спогадами, з якими з яким піднесенням 30 років тому, вони йшли село Голинь Калуського району на центральну дорогу, щоб приєднатись до живого ланцюга єднання, що з'єднав Львів із Києвом, навіть сильні морози не стали їм на перешкоді.
З користувачами було переглянуто відеофільм " День Соборності України. Акт злуки: відтворення історичної правди".

Також у бібліотеці була оформлена викладка літератури "На шляху до Соборної України",  де були представлені книги, світлини, які ілюструють історичні події проголошення незалежності УНР, об'єднання УНР і ЗУНР 22 січня 1919 року в Соборну Україну.
 Такі заходи допомагають не лише краще пізнати історію нашої держави, а й сприяють піднесенню національної свідомості. День соборності - це нагадування про те, що сила нашої держави в єдності українських земель.

Немає коментарів:

Дописати коментар