вівторок, 8 грудня 2020 р.

Година духовності "Цікаві факти про Біблію"

 2020 рік оголошено Всесвітнім роком Біблії у музеї Біблії у Вашингтоні 16 вересня 2019 року. 



Вперше слово Біблія для позначення священного писання запропонував Іоанн Златоуст у VI столітті.  До цього збірник не мав єдиної назви: у Євреїв значився як "Письмо", "Заповіт" у перших християн, Новий завіт називався "Євангеліє" (в перекладі "Добра новина").
Це книга створена величезною кількістю авторів, які мали величезний життєвий досвід у абсолютно різних областях. Серед біблійних письменників: царі (Соломон, Давид), пастух (Амос), лікар (Лука), рибалки (Петро та Іван), пророки (Мойсей, Ісая, Данило), полководець (Ісус Навин), ремісник (апостол Павло) , чиновник (апостол Матвій) та інші.
Деякі з них були були не євреями, а греками або навіть римськими громадянами.
Оригінал Біблії написано єврейською грецькою і арамійською мовами. За кількістю видань Біблія не має собі рівних у світі. Біблія стала відразу однією з найбільш шанованих в Україні книг і почала дійсно впливати на світогляд людей.
 Тому Біблія є найвизначнішою книжкою людства, в ній зібрані наймудріші проповіді, повчання, геніальні пророцтва, фрагменти героїчного епосу різних народів та різних епох. Той, хто читає Біблію, вчиться жити і діяти згідно із заповідями Христа, жити праведно.
Біблія - це направду велика наука. Недарма кажуть, що Біблія - це лист Бога до нас. То ж уважно читаймо його та прислухаймось до його настанов.
 У бібліотеці оформлена книжкова виставка "Біблія - книга добра і вічної любові"

Немає коментарів:

Дописати коментар