понеділок, 7 грудня 2020 р.

Віртуальна подорож Європою

 2020 рік оголошено роком Європи в Україні. Цього року святкуємо 70 років з дня підписання Шуманської декларації. 70 років тому з ідеєю об'єднати промислові і сировинні ресурси європейських країн виступив міністр закордонних справ Франції Р.Шуман. Запропонований ним план "Об'єднання вугілля і сталі" вважається початком процесу створення ЄС.
 Кожного року в цей день у багатьох країнах світу проводяться святкові та освітні заходи про Європейський Союз. Велика частина заходів проходить в Бельгії, де знаходиться штаб-квартира ЄС. На жаль, цього року через пандемію коронавірусу більшість приурочених до свят подій пройшли онлайн.
 До цієї дати в бібліотеці проведено віртуальну подорож Європою.


 Всі країни Європи по-своєму цікаві, вони різноманітні і дивовижні. Більшість європейських держав дуже самобутні і ніхто ніколи не сплутає звивисті вулички італійської провінції з величними вулицями в Німеччині або Чехії. Варто відвідати всі Європейські країни, хоча б віртуально, аби порівняти їх і робити якісь інші висновки.
 Користувачі дізнались, що з усіх країн Європи лише 28 входить в Європейський Союз, 19 європейських країн не мають прямого виходу до моря, найстарішою країн у Європі є Сан-Марино, а наймолодша - Чорногорія, найбільша країна Європи - це Україна, найменша - Ватикан, дві країни Європи щороку очолюють списки найщасливіших країн світу - це Норвегія і Данія. Цікаві мандрівки пролягли через європейські культурні, спортивні, молодіжні інноваційні столиці.


 В бібліотеці оформлена книжкова виставка  "Читай. Мандруй. Пізнавай"



Немає коментарів:

Дописати коментар