неділю, 31 березня 2019 р.

Година пам'яті "Крізь пекло Афганської війни"

15 лютого відзначаємо скорботний День пам'яті воїнів-афганців. Цього року минуло 30 років з дня виведення військ з Афганістану. Що ми знаємо про цю нікому не потрібну війну, яка розтягнулася на довгих десять років?  У рідні домівки не повернулися 13833 юнаки, 312 пропали безвісти, доля 330 невідома.
Не повернувся і наш односельчанин -  Роман Фединяк. Він був єдиним сином у матері. Вшановуючи його пам'ять , бібліотекою, спільно із спілкою Афганців району та школою проведено годину пам'яті "Крізь пекло Афганської війни".
Священик відправив панахиду на могилі Романа, зав.бібліотекою коротенько розповіла біографію загиблого, ведучі розповіли про цю страшну Афганську війну, учні сьомого класу зачитали поетичні рядки про трагічну сторінку в історії. А учень дев'ятого класу Олександр Тунків зачитав останнього листа, якого написав Ромаг з війни та, на жаль, одержала його мати, коли уже поховала єдиного сина. Потім ветерани цієї війни поділилися своїми спогадами про неї.
У бібліотеці була оформлена книжкова виставка "Афганістан далекий і чужий, у кожній пам'яті живий". Також було переглянуто фільм "Афганець".





Немає коментарів:

Дописати коментар